6.10.2017

Kärkiajattelijan kertomaa

Tuttu mies, tämä Luukkasen Arto. Meikäläinen hänellä kotona, kuten Bernerin Annella ja Soinin Timpalla, turha muiden yrittää. Luja hyvän puolesta, ei yksin pahaa vastaan.

Soinin ihailema Lipponen keskustelee vaikka Kiinan keisarin kanssa, eikä siihen muiden lupaa tarvita. Mediassa ei ymmärretä, koska ei osata edes englantia tarpeeksi. Märkäkorvaisia lärväkkeitä.

Kiinalaisilta alkaa irrota pääomia ja koneita Afrikasta tunnelin kaivamiseksi Helsingistä Tallinnaan. Lapioväkeä kärrätään Itä-Suomesta. Otamäen tehtaalta VR tilasi ison erän kaksikerroksisia vaunuja pehmustetuilla penkeillä, eikä mitään härkävaunuja. Jotain on opittu.

Soini kävi Nykissä ihailemassa Trumpia jolla on rahaa, se täytyy populistin sanoa. Mitä ne propellipäät, puolueen piirien pökkelöt ja fillarikommunistit tämmöisestä tajuavat? Oopiumia.

Teboilin baarissa kerrottiin piispan tarkastavan kirkonkylällä suoraan hevosen suusta onko kasakkaa näkynyt vokottelemassa heikosti kiinni olevia mukaansa. Kuulemma Putin tulee perässä, on ollut tulollaan ainakin viimeiset tuhat vuotta. (Joskaan yksikään piippalakkinen ei tiettävästi jäänyt Zapadin jälkeen Valko-Venäjälle)

Myös kerrottiin Svenska Handelshögskolanin muuttavan nimekseen Berner-instituutti, koska Kauppakorkeakoulu on nyt Aalto-yliopisto. Tulisi siitäkin mieleen 30-luku.

Historian hoitaja Erkki Tuomioja ohjeistanee dosentteja.

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...